Sokat szenved gyermeked az asztmától? Szinte még meg sem gyógyultatok, de már elér a következő légúti probléma?

Sokat szenved gyermeked az asztmától? Szinte még meg sem gyógyultatok, de már elér a következő légúti probléma?

galeria1Manapság egyre többen szenvednek légúti megbetegedésektől és azok szövődményeitől. Sajnos a nagy por és légszennyezettség még az egészséges ember szervezetét is nagyon megterheli. Egyre fontosabb, hogy a tüdőnkre is fordítsunk kellő figyelmet. Bár ez kevésbé van szem előtt, és hatalmas felületének köszönhetően sokáig jól működhet, mégis az egyre növekvő levegőszennyezés miatt nagy veszélynek van kitéve. A tüdőre is ajánlott tisztító kúrát alkalmazni évente 1-2 alkalommal. E miatt már nálunk sem kell külföldre utazni a tengerpartra vagy egy sóbányába.

A terápiáról…. 

Nálunk száraz sóterápiával (befúvásos módszer) találkozhat, ezt a fajta módszert haloterápiának is nevezik.

galeria4A haloterápia a sóbarlangok mikroklímáját hozza létre, mesterséges úton. A terápia során 0,1-10 mikron átmérőjű sórészecskék kerülnek a levegőbe. A nagyobb szemcsék fennakadnak a felső légutakban, míg a 0,1-2,5 mikron nagyságúak behatolnak a hörgőcskék és tüdőhólyagocskák valamennyi szegletébe és lerakódnak felületükön. Annak ellenére, hogy a só részecskék egy teniszpályányi területen terjednek szét a tüdőhólyagocskák felületén, csak néhány milligramm só szükséges. Ez azt jelenti, hogy magas vérnyomással küszködő pácienseknek nem kell attól tartania, hogy egy-egy haloterápiás kezelés folyamán túl nagy mennyiségű só kerülne a szervezetbe.

A sórészecskék lerakódása csökkenti a nyálka viszkozitását és helyreállítja a normális nyálkaszállítási rendszert, amely eltávolítja a patogéneket és lerakódásokat a légutakból.

galeria8A száraz sóterápiának, más néven haloterápiának számos előnye van, például kiváló mikroorganizmus pusztító eljárás. Mellékhatásai nincsenek. A mai napig nem jelent meg semmilyen tudományos jelentés, mely gyógyszerekkel való káros összhatásról, vagy a haloterápiával szembeni mikrobiológiai ellenállás kialakulásáról tett volna jelentést. A rendkívül sok különböző nyomelem jelenléte kis mennyiségben lehetőséget ad a test számára, hogy gyógyítsa és felújítsa önmagát nagyon hasonló módon, mintha több száz féle növényi eredetű kémiai anyagot fogadna be herbális terápia által.

A haloterápia fő – vagy mellékterápiaként is kiválóan alkalmazható szinte valamennyi légúti megbetegedés esetében. Azonkívül megelőző terápiaként, a tüdő és a többi légzőszerv tisztítására is kiválóan használható. A sóbarlang specifikus mikroklímája kiváló hatást gyakorol egyes bőrbetegségekre is.

A sóterápia ajánlott alkalmazási területei:

 • asztma, galeria3
 • krónikus hörghurut,
 • tüdőgyulladás akut stádiuma után,
 • bronchiectasia,
 • köhögés,
 • légszomj,
 • dohányos köhögés,
 • megfázások és influenza,
 • melléküreggyulladások (arc-, homlok-)
 • rhinitis és légúti allergiák,
 • légúti fertőzések,
 • mandulagyulladás,
 • nyelőcsőgyulladás,
 • középfülgyulladás ).

A sóról…

Himalájábgaleria11ól származó kristálysót használunk. A himalájai kristálysó a mai ismereteink szerint az egyik legtisztább és legjótékonyabb hatású só. A benne található 84 féle ásványi anyag szerves állapotban van jelen, így ezek könnyedén beépülhetnek szervezetünkbe. Teljesen tiszta és szennyeződés mentes, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot. A közönséges asztali só tulajdonképpen egy ipari melléktermék, amely nátriumon és klóron kívül még legfeljebb adalékanyagokat /tapadás gátló, víztaszító stb./ tartalmaz.

 

Gyere el! Próbáld ki díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

 

A szobáról…

A helyiséget elsősorban gyerekeknek alakítottuk ki, tágas, barátságos, játékokkal teli. A felnőttekre is gondoltunk, ők kényelmes relax székben, kellemes zenét hallgatva pihenhetnek. A szobát naponta többször fertőtlenítem.

galeria10Cím: Pécs, Tétény u. 7.
Tel. 06-30/441-4889 időpont egyeztetés szükséges

Nyitvatartási idő:
H-P: 9 – 19
Szo: 9 – 14

weboldal: www.soterapiapecs.hu